Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Υλικά

για την Ζύμη
160 γρ βούτυρο ανάλατο
1 αυγό
1 κρόκοι αυγού
1/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι απλό
3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζάνι σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι

Γλασσο
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε Κρέμα βούτυρο, ξύσμα, ζάχαρη
Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε εν ελλαξ με το χυμό
Κοσκινήστε αναμείξτε και προσθέστε τ αλεύρια και το μπέικιν παουντερ σταδιακά σε δόσεις μέχρι να γίνει μια ζύμη

Ανακατευουμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα να φτιαξουμε το γλασο
Κάνουμε σχήματα, αλείφουμε με το γλάσο και πασπαλίζουμε με σουσάμι, βάζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Lia Duchess Windsor

Προηγούμενο άρθροΚέικ νουα με κρέμα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚουραμπιέδες….γιατί όσοι τους φτιάξαν δεν τους αλλάξαν