Τυρόπιτα αφράτη με ένα,δύο,τρία τυριά!!!

Advertisement

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
1/4 τυρί ημίσκληρο τριμμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα.

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και το πιπέρι κι ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου για να ενωθούν μεταξύ τους. Σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος η ταψί της κουζίνας απλώνεις το ένα φύλλο σφολιάτας και τα τυριά.
Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο και περιχύνεις με το αυγό το οποίο έχεις χτυπήσει στο γάλα.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι η μία οδοντογλυφίδα, κάνε αρκετές τρύπες έτσι ώστε το μείγμα αυγό-γάλα να περάσει και μέσα στη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά ή ώσπου η σφολιάτα να αποκτήσει ένα ωραιότατο χρυσάφι χρωματάκι.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Advertisement