Τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

400 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
150 γρ. καλαμποκάλευρο
3 αυγά μεσαίου μεγάθους
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αικατερίνη Παπαδοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες φούρνου…έτσι όπως τους φτιαχνουν σε ουζέρι στην Μυτιλήνη
Επόμενο άρθροΡολάκια τυριού…για το γραφείο μέχρι την παραλία!