Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινή Κολοκυθοτυρόπιτα στο Τηγάνι…
Τυρόπιτα
Συστατικά:
450 γρ φύλλο κρούστας για πίτα
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο
200 γρ τυρί ανθότυρο
2 αυγά
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Αλάτι
3-4 κουταλιές σουπας ελαιόλαδο
50 ml μεταλικό νερό ανθρακούχο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Συνεχίζουμε και στρώνουμε με το πρώτο φύλλο το ραντίζουμε με ανθρακούχου νερό και λάδι, από πάνω το δεύτερο φύλλο με νερό και λαδι και ρίχνουμε και το 1/3 του μείγματος τυριού και σκεπάζουμε διπλώνοντας το φύλλο που κρεμετε έξω από το ταψί προς τα μέσα.
Από πάνω ραντίζουμε και αλείφουμε καλά με το μείγμα της κρέμας γάλατος.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε 3 φορές ακόμη απο πάνω (φύλλα νερό και λάδι ενδιάμεσα – γέμιση – κλείσιμο και κρεμά γάλακτος)
Στο τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δύο φύλλα(κρέμα γάλακτος ενδιάμεσα στα 2 φύλλα) και τα διπλώνουμε κάτω από την πίτα ραντίζουμε με νερό και λάδι και επαλείφουμε όλη την πίτα με κρέμα γάλακτος.
Σε καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στους 190 °C στην κάτω σχάρα για περίπου 50′ μέχρι να φουσκώσει καλά σαν σουφλέ και να ροδοκοκκινίσει όλη η επιφάνεια της.
Δείτε Επίσης: Καλοκαιρινή Κολοκυθοτυρόπιτα στο Τηγάνι…
Καλή Επιτυχία