Δείτε και αυτή: Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί | Πεντανόστιμη Πίτα με Λαχανικά του καλοκαιριού

Κολοκυθοτυρόπιτα στο Τηγάνι

Αυτή η συνταγή για κολοκυθοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι μια ωδή στην απλότητα. Με λίγα υλικά και εύκολα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που είναι νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η κολοκυθόπιτα είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, με πλούσια γεύση από τα κολοκυθάκια, το τυρί και τα μυρωδικά.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα νόστιμο σνακ.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή λαχανικά για να δημιουργήσετε μια μοναδική γεύση.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε την κολοκυθόπιτα με δροσερό γιαούρτι ή τζατζίκι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή πράσο για επιπλέον γεύση.
  • Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε ψιλοκομμένη πιπεριά.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε την κολοκυθόπιτα στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.

Συνολικά:

Η κολοκυθοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας!

Βαθμολογία: 5/5

 

Συστατικά:

250 γραμμάρια κολοκυθάκια
250 γραμμάρια τυρί φέτα
2 και μισό κουταλάκι αλάτι
Ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο σε σκόνη (αν δεν έχετε ψιλοκομμένο)
Φυσικο ανθρακούχο μεταλλικό νερό
500 γραμ. Κρούστα φύλλο (10 τεμ)

Εκτέλεση

Τρίψτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια στο χοντρό και ρίξτε 1 κουταλιά αλάτι. Ανακατέψτε και
αφήστε τα για 10 λεπτά. Στύψτε τα καλά και βάλτε τα σε άλλο πιάτο και πετάξτε το νερό που έβγαλαν.
Επιστρέψτε τα στο μπολ και τρέψτε μέσα την φέτα. Αλατίστε αλλά προσέξτε εάν η φέτα σας είναι πολύ αλμυρή. Προσθέστε τον άνηθο και ανακατέψτε.
Συνεχίστε και ρίξτε 2 κσ λάδι και το αυγό και αναμίξετε καλά.
Ξεχωρίστε 2 από τα φύλλα κρούστας και αφήστε στην άκρη. Τα υπόλοιπα κόψτε τα με ένα ψαλίδι ή με τα χέρια σε κομματάκια. Βάλτε λίγα λίγα σε ένα μπολ και ραντίστε με λάδι ανακατέψτε έτσι ώστε να λαδωθούν καλά όλα τα κομμένα φυλλαράκια.
Λαδώστε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και στρώστε ένα απο τα δύο φύλλα που κρατήσατε.

Στρώστε το 1/6 της ποσότητας των φύλλων ραντίστε με 2 κσ μεταλλικό νερό και ρίξτε
2-3 κουταλιές από την γέμιση. Επαναλάβετε άλλη μια φορά την διαδικασία (κομματάκια φύλλου – μεταλλικό νερό – γέμιση) και τελειώστε με κομματάκια φύλλου και μεταλλικό νερό.
Σκεπάστε την πίτα με το φύλλο που κρέμεται έξω από το τηγάνι ραντίστε με μεταλλικό νερό και ετοιμάστε άλλο ένα ίδιο τηγάνι με το άλλο φύλλο που κρατήσατε. Σκεπάστε με μεβρανη και αφήστε για 10 λεπτά.
Βάλτε μετά το τηγάνια σας σε χαμηλή φωτιά 17-20 λεπτά σκεπασμένα. Με την βοήθεια
ενός πιάτου γυρίστε την πίτα από την άλλη πλευρά μέσα το τηγάνι και αφήστε για άλλα
15 λεπτά και είναι έτοιμες.

Δείτε και αυτή: Πεντανόστιμη Πίτα με Λαχανικά του καλοκαιριού

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι με Φέτα…γεύση αξέχαστη
Επόμενο άρθροΡαβανί σε φόρμα του Κέικ