Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης…… | Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου

Η πιο απλή τυρόπιτα

Υλικά

1 / 2kg. Φύλλο Κρούστας για πίτα
500γρ. τυρί φέτα τριμμένη
4 αυγά
100 ml. λάδι
500 ml. γάλα
1 μπεικιν παουντερ.

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 3 φύλλα και λαδώνουμε ενδιάμεσα. Πάνω από το τρίτο φύλλο αφού το λαδώσουμε πασπαλίζουμε την φέτα.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο 3 φύλλα και φέτα.
Στην συνέχεια στρώνουμε 3 φύλλα έτσι ώστε να καλύψουμε το ταψί και τα φύλλα να εξέχουν του ταψιού(το ταψί οριζόντια και τα φύλλα κάθετα να καλύψουν όλα μαζί το ταψί) και λαδώνουμε.

Με προσοχή τα φύλλα που εξέχουν τα διπλώνουμε κάτω από την πίτα (όπως διπλώνουμε στο κρεβάτι το σεντόνι κάτω από το στρώμα) και πιέζουμε να κάτσει η πίτα καλά
μέσα στο ταψί.

Κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε 3 αυγά και τα χτυπάμε καλά το μπεικιν, και το γάλα και .
Με μία κουτάλα περιχύνουμε όλο το μείγμα σιγά σιγά σε όλη την πίτα παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης…… | Χορτοτυρόπιτα του Μήτσου

ΠΗΓΗ