Η Τυρόπιτα στο τηγάνι είναι μια απλή αλλά ταυτόχρονα τέλεια στη γεύση συνταγή. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο, φτιάχνεις μια αφράτη και χορταστική πίτα που μοσχοβολάει. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά όταν δεν έχω χρόνο για περίπλοκες συνταγές.

Υλικά

300 γρ. γιαούρτι,
1 αυγό,
100γρ αλεύρι,
200 γρ τυρί φέτα (τριμμένο) ή ανθότυρο,
μισό κουταλάκι σόδα,
μια πρέζα ζάχαρη.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, αυγό, αλεύρι, τυρί (τριμμένο), σόδα, μια πρέζα ζάχαρη.
Όλα τα υλικά ανακατεύονται με ένα σύρμα χειρός και ρίχνονται σε ένα τηγάνι, ψήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και με τη βοήθεια ενός πιάτου το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το βάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί. Βγάζουνε κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μαρμελάδα ή μέλι

Τέλειο στην γευση του

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τυρόπιτα στο τηγάνι σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Θερμοκρασία: Ψήστε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθεί καλά και εσωτερικά χωρίς να καεί απ’ έξω.
  • Τυρί: Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο για μια πιο ελαφριά γεύση ή ακόμα και ένα μείγμα από διάφορα τυριά.
  • Συνοδευτικό: Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μαρμελάδα ή μέλι για ένα γλυκό αποτέλεσμα ή να τη φάτε σκέτη.
  • Ελαιόλαδο: Χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στο τηγάνι για να γίνει η πίτα σας πιο τραγανή.