Συστατικά:
2 αυγά
150 ml λάδι
300 ml γιαούρτι
150ml ξινή κρέμα*
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι καλαμποκιού
300ml αλεύρι
200 γραμμάρια τυριού φέτα
Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και την ξινή κρέμα*.
Προσθέστε μπέικιν πάουντερ, αλάτι και αλεύρι καλαμποκιού
Ανακατέψτε καλά και τέλος ανακατέψτε στο αλεύρι (μην ανακατεύετε περισσότερο από το
απαραίτητο για να γίνει καλή η ζύμη).
Αδειάστε το μείγμα σε πυρίμαχο δίσκο (διάμετρος περίπου 28 cm)
Τρίψτε το τυρί φέτα από πάνω και πιέστε-ανακατέψτε ελαφρά στο μείγμα
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου στους 200 ° C για 25-30 λεπτά
*Ξυνή Κρέμα
Πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η
κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και
αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.