Βουτήματα Αμυγδάλου

Έχουμε μια αμυγδαλιά στο κτήμα μας που παρήγαγε τόσους πολλούς ξηρούς καρπούς. (Δέντρο στην φωτογραφία)

Σκέφτηκα ότι το καλύτερο που είχατε να κάνω με τα αμύγδαλα ήταν να φτιάξετε ένα αγαπημένο σνακ για να βουτήξουμε στο καφέ μας, ζεστό γάλα ή οποιοδήποτε ρόφημα της επιλογής σας.

Υλικά

* 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
* 3/4 ​​φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 2 μεγάλα αυγά
* 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
* 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα χωρίς φλούδα

Μέθοδος

👉🏻Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν
👉🏻προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν
👉🏻Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε απαλά μέχρι να έχετε μια ζύμη ελαφρώς κολλώδη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
👉🏻Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μισά και πλάθουμε το κάθε μισό σε ένα σαλάμι μήκους 30 εκ. περίπου και πλάτους 5 εκ.
👉🏻Τοποθετούμε τις ζύμες(σαλαμι) σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα φροντίζοντας εκεί υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ κάθε κορμού

👉🏻Βουρτσίστε ελαφρά τις κορυφές με αυγόπλυμα
👉🏻Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
👉🏻Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε διαγώνια σε φέτες.
👉🏻Βάλτε ξανά τα μπισκότα σε φέτες στο ταψί και ψήστε τα για 10-15 λεπτά.
👉🏻Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα, όταν κρυώσουν τελείως φυλάξτε τα σε γυάλινο βάζο για να διατηρήσουν το τραγανό τους

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Παντεσπάνι με κρέμα πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Mac & Cheese