Για 5 – 8 άτομα.
Συστατικά:
500ml γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρης
1 αυγό
1 φασόλι βανίλιας
50 γρ. κορν φλαουρ
Ζύμη:
450 γραμμάρια αλεύρι
160 ml γάλα
120ml ηλιέλαιο
7g μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μισό λίτρο γάλα σε ένα μπολ, ζάχαρη, ένα ολόκληρο αυγό, βανίλια το εσωτερικό από το φασόλι, κορν φλαουρ, και ανακατέψτε τόσο πολύ, ώστε να πάρετε ένα είναι ωραίο και κρεμώδες μείγμα, αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 8 λεπτά.
Εμένα μου πήρε λιγότερο από 8 λεπτά, όπως μπορείτε να δείτε, θα πρέπει να φαίνεται κάπως ετσι
Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη την κρέμα
για την ζύμη
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, λάδι, ζάχαρη, αλάτι και την μαγιά και ανακατευουμεγια να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι ζυμώνουμε 3-4 λεπτά με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη, το μηχάνημα το κάνει πιο γρήγορα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο μας ζυμώνουμε ελαφρα και φτιαχνουμε ένα μακρόστενο ρολό. Χωρίζουμε την ζύμη σε 13 κομμάτια και πλάθετε σε μικρές μπάλες
Παίρνουμε μία-μία μπάλα ανοίγουμε σε ένα οβάλ σχήμα με μήκος 20εκ, βάζουμε 1 κσ κρέμα βανίλιας.
Κόψτε το με ένα κόφτη πίτσας όπως βλέπετε στην φωτό και τυλίξτε
Τοποθετήστε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος και αλείψτε τα με ένας κρόκο αυγού.
Αφήστε τα υπόλοιπα 10 λεπτά και μετά μπείτε στο φούρνο και ο φούρνος έχει ήδη προχωρήσει
Αφήστε να ξεκουραστούν 10 λεπτά πρίν τα βάλετε στο φούρνο, πάνω και κάτω θερμότητα στη μεσαία ράγα.
Ρύθμισα το ρολόι τώρα σε 15 λεπτά και μετά θα δούμε πόσο καιρό χρειάζονται
Εγω τα έβγαλα έξω, μετά από 20 έως 22 λεπτά
Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και μπορείτε να τα σερβίρετε
Σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή διασκέδαση στο μαγείρεμα! 🙂
Tips από εμένα:
- Για την κρέμα: Για να μην κάνει κρούστα η κρέμα όσο κρυώνει, ακουμπήστε μια μεμβράνη τροφίμων απευθείας πάνω στην επιφάνειά της.
- Για τη ζύμη: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό και όχι καυτό, για να μην “κάψετε” τη μαγιά.
- Σχήμα: Αν δυσκολεύεστε να κάνετε τις τομές με τον κόφτη πίτσας, μπορείτε απλά να τυλίξετε τη ζύμη σε ρολό και να της δώσετε το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Αποθήκευση: Μπορείτε να διατηρήσετε τα κρουασανάκια σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Subscribe to recipe’s youtube channel here