Κουλούρια πορτοκαλιού

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνια (300gr) απλό αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι (100gr) ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πορτοκάλι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού στο μείγμα.
Πάρτε το χυμό του πορτοκαλιού και βάλτε το σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να αρχίσει να αφρίζει.

Προσθέστε το πορτοκαλί μείγμα στο μείγμα λαδιού και ζάχαρης και ανακατέψτε.
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σκόνη ψησίματος.
Προσθέστε αργά το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι ή χτυπήστε ελαφρά.
Μην ανακατεύετε υπερβολικά καθώς το λάδι στη ζύμη θα αρχίσει να διαχωρίζεται.
Πάρτε μια μικρή μπάλα ζύμης και διαμορφώστε την σε κύκλο ή πλεξούδα.
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί επενδεδυμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.

Σημειώσεις
Αυτή η συνταγή αποδίδει 20-25 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους στο ταψί καθώς θα μεγαλώνουν κατά το ψησιμο. Αφού τα βγάζετε από το φούρνο, αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγο, καθώς θα είναι πολύ μαλακά και θα σπάσουν.

Αποθήκευση
Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες.

Προηγούμενο άρθροΤα κεφτδάκια της γιαγιάς με σπιτικη μουστάρδα (με μέλι για τα παιδιά)
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα στο τηγάνι