Σου με γλάσσο σοκολατας υγείας

Υλικά

125 ml γάλα
125 ml νερό
1 κουτ.γλ ζάχαρη
½ κουτ.γλ αλάτι
100 γρ βούτυρο
150 γρ αλεύρι
4-5 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος)

Για την κρέμα κακάο
50 γρ. κορν φλάουρ
500 γρ. γάλα, 3,5%
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 γρ. κακάο
50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
100 γρ κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ
50 γρ βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση

Βράζουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυωσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Χτυπαμε καλά πριν ριξουμε το άλλο αυγό.
Με ένα κουτάλι γλυκού απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί, (δεν τη λαδώνω.) Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 γρ. 20 λεπτά και μετά 160 για άλλα 20 λεπτά. Το κύριο πράγμα εδώ είναι να τα στεγνώσετε! Τα σου πρέπει να είναι μεγάλα.

Για την κρέμα κακαο

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα 100 γρ. γάλα τα προσθέτουμε στο μπολ με το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και όταν το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει με γάλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε την κρέμα κακάο σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

Γεμίστε με την κρέμα κανοντας μια τρύπα στην βάση του σου

Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα.
Περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Julia Sergienko

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…είναι πεντανόστιμοι
Επόμενο άρθροTυρολουκουμάδες…όλοι τους λατρεύουν μ αυτή την συνταγή