Σοκολάτα Μπισκότο

Συστατικά:

1-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Κρέμα σοκολάτας:
6 κρόκους
150 γραμμάρια ζάχαρης
40 γρ. ριζάλευρο
20 γραμμάρια πικρού κακάου
400 ml γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
Φλούδα βανίλιας ή πορτοκαλιού
Για διακόσμηση: αλεύρι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, κοσκινίζουμε μέσα στους κρόκους
το ριζάλευρο και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, βανίλια και ανακατεύουμε
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το βγάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το πηχτό μείγμα σοκολάτας μέσα σε ένα μπολ
Δεν βάζουμε μεμβράνη αλλά πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη στην επιφάνεια
Στρώνουμε μία φόρμα 24χ13 με μια μεμβράνη που κρεμετε απ εξω.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα σοκολάτας
Bάζουμε τα μπισκότα κάθετα μέσα στην κρεμα σε σειρές το ένα πισω από το άλλο.
Αλειφουμε με λιγο σοκολάτα από πάνω το τυλίγουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε
στo ψυγείο 4/5 ωρες.
Βγάζουμε το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.
Αλειφουμε με την τριμμένη καρύδα γύρω γύρω και από πάνω κάνουμε ότι σχέδιο θέλεις.

 

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα πιο αφράτα τυροψωμάκια γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΜελωμένη Χοιρινή Τηγανιά: Η απόλυτη απόλαυση για το χειμώνα