Φλογέρες με τυρί και μαϊντανό
Υλικά
για ζύμη
1 κούπα γάλα 200 ml.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια.
1 συσκευασία μπεικιν παουντερ 10 γραμμαρίων.
2,5 φλιτζάνια 300 g αλεύρι.
300 γραμμάρια τυρί τσένταρ σε κομμάτι.
για τηγάνισμα
Φυτικό λάδι.
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το μπεικιν μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο γάλα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με ένα συρμα μέχρι να πάρει μια δομή ζύμης οπότε αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη μαλακή, λεία και μη κολλώδης.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ζεστό ξερό μέρος για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ κόβουμε ένα κομμάτι τυρι τσενταρ σε μπαστούνια και τα πασπαλίζουμε με λευκο και μαύρο σουσάμι καθώς και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βγάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με ένα πλαστη χοντρο σε ένα φύλλο πάχους μισού εκαταστου κα το τετραγωνίζουμε.
Τοποθετούμε τα τυράκια πάνω στο φύλο και κόβουμε όπως βλέπετε στην φωτό
Τυλίγουμε κάθα τυράκι με την ζύμη και σφραγίζουμε τα τυράκια μέσα στην ζύμη και τις άκρες πατώντας με ενα πηρουνι.
Τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν ωράιο χρώμα.
Βγάζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας να κρυώσουν να φεύγει το πολύ λαδι και ετοιμαααααααααα δοκιμάστε τα με μια ωραία σάλτσα
Καλή επιτυχία
Subscribe for more recipes here