Φοινίκια Γεμιστά με αμύγδαλο

Υλικά

2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό (300 γρ.)
150 με 170 γρ. γάλα
50 γρ. ηλιέλαιο μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. σταφίδες και μια πρέζα κανέλα
μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά ζάχαρη αν θέλετε (για μένα ήταν χωρίς ζάχαρη)

Μέλι

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο multi τ αμύγδαλα με τις σταφίδες.Ρίχνουμε την κανέλα.
Αδειάζουμε σ ένα πιάτο ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε πολύ μικρά μπαλάκια.
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι,το ηλιέλαιο,το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα.
Ρίχνουμε και το ανθόνερο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι το πατάμε με τα δάχτυλα μας ν ανοίξει και βάζουμε μέσα του το μπαλάκι του αμυγδάλου – σταφίδας αφού το πλάσουμε και από στρογγυλό το κάνουμε μακρόστενο.

Κλείνουμε τα άκρα πολύ καλά να μη φαίνεται το εσωτερικό δίνοντας ένα μακρόστενο σχήμα.
Κάνουμε σχέδιο στην επιφάνεια μ ένα πιρούνι η μια οδοντογλυφίδα.
Συνεχίζουμε έτσι την διαδικασία μέχρι τα τελειώσουν τα υλικά μας.Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τα τηγανίζουμε και στη συνέχεια τα βουτάμε κατευθείαν έτσι ζεστά μέσα στο μέλι.
Τα αφαιρούμε απ το μέλι και τα βάζουμε σ ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Απολαύστε τα!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα βεργκούνια της Γιαγιάς μου
Επόμενο άρθροΣαγανάκι…με στύψιμο λεμονιού και ούζο