Φριτάτα με κρεμμύδια
Συνταγή
400 γρ κρεμμύδια (εγώ κόκκινα)
6 ολόκληρα αυγά
6-7 κουταλιές τριμμένο τυρί
Μαϊντανός για γεύση.
Δεντρολίβανο για γεύση (ή το αγαπημένο σας μπαχαρικό)
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συστατικά:
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, βάλτε λίγο λάδι στα κρεμμύδια στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε για την ομελέτα, αφήστε τα να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας λίγο νερό.
Εν τω μεταξύ σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, λίγα κλωνάρια δεντρολίβανο, μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα χτυπάμε και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Μόλις ψηθούν τα κρεμμύδια και απορροφηθεί τελείως το νερό, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο πηχτό, στη συνέχεια ισοπεδώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και σερβίρετε στο τραπέζι, ίσως με μια μπύρα, όπως εγώ.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?