Υλικά:

Για τη ζύμη:
100 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
1 αβγό, χτυπημένο

Για τη γέμιση:
125 γρ. φέτα, τριμμένη
125 γρ. κίτρινο τυρί (π.χ. κασέρι, γραβιέρα), τριμμένο

Για το άλειμμα:
Φρέσκο βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με την 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα σκεπασμένο για 5 λεπτά,
μέχρι να αφρίσει και να φουσκώσει ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μείγμα μαγιάς.
Ζυμώστε καλά για μερικά λεπτά, μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εν τω μεταξύ, τρίψτε τη φέτα και το κίτρινο τυρί και ανακατέψτε τα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς.

Με υγρό χέρι την ξεφούσκωσα ζυμώστε ελαφρά και την σκεπασα άλλη μια ώρα περίπου και για λίγο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Ανοίξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου περίπου 18 εκ.
Τοποθετήστε τη γέμιση στο κέντρο και κλείστε τη ζύμη φέρνοντας τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας ένα πουγκί.

Μεταφέρετε το χατσαπούρι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πιέστε το ελαφρά με τα χέρια για να απλωθεί σε έναν κύκλο διαμέτρου
περίπου 28 εκ. Αλείψτε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και χαράξτε την επιφάνεια σταυρωτά (χωρίς να φτάσετε μέχρι την άκρη).
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Αφήστε το χατσαπούρι να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε και το απολαύσετε ζεστό.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη σοκολατόπιτα με 100% επιτυχία
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου με Γλάσο Τυρί Κρέμα