Χοιρινά Μπριζολάκια στο φούρνο

Συστατικά

2 μπριζόλες χοιρινές πάχους περίπου 2.5 εκ
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρίγανη)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές σφήνες και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Χτυπάμε τις χοιρινές μπριζόλες χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι για να τα μαλακώσουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος μιας μεγάλης κούπας για να το κάνετε αυτό, εάν δεν διαθέτετε κάτι άλλο.
Προσοχή όμως, φροντίζοντας να μην χτυπήσετε το κόκαλο και να το σπάσετε.
Τοποθετήστε και τα χοιρινά μπριζολάκια στο ταψί Ραντίστε το ελαιόλαδο πάνω από το κρέας και τις πατάτες και στύψτε το μισό λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με ολη τη μαντζουράνα ή ρίγανη και το θυμάρι και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόψτε τα σκελίδες σκόρδου στη μέση και ρίξτε το ταψί εδώ και εκεί.
Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε εντελώς το κάτω μέρος του ταψιού.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τις χοιρινές μπριζόλες και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν καλά από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο και να ψήσετε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 62 ° C Σερβίρετε με σαλάτα, ή λίγο τζατζίκι ως συνοδευτικό.

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΕύκολη και γρήγορη συνταγή ψυγείου…χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροMελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας