Υλικά (4 μερίδες)
1kg ψαχνό χοιρινό, σε κομμάτια
4 φρέσκες τομάτες, κομμένες κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
2 φύλλα δάφνης
70ml κόκκινο κρασί
50ml ελαιόλαδο
3 μεγάλες πατάτες
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση Στη χύτρα ταχύτητος βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ανοιχτό ξανθό χρώμα. Ανακατεύουμε.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, με το σωταρισμένο κρεμμύδι, να ροδίσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε.
Όταν το κρέας θα έχει σωταριστεί καλά, το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, ένα ποτηράκι νερό και το αλάτι.
Σκεπάζουμε τη χύτρα ταχύτητος και μαγειρεύουμε το φαγητό για 20′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Στο ενδιάμεσο καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν αλλά χωρίς να ψηθούν τελείως.
Ανοίγουμε τη Χύτρα ταχύτητος, δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι, αν έχει μαγειρευτεί το κρέας καλά, να έχει μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις μισοτηγανισμένες πατάτες και το πιπέρι και μαγειρεύουμε το φαγητό 10′ ακόμα, μέχρι να μελώσει και οι πατάτες να έχουν απορροφήσει τη σάλτσα του φαγητού.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό και σερβίρουμε ζεστό.