Γαλακτομπούρεκο με κορν φλαουερ

Υλικά

Διαφήμιση

Κρέμα

1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 φακελάκια κρέμα βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8 γρ. ζάχαρη βανίλια
20 γρ. βούτυρο
500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το αυγό,τη κρέμα βανίλια,το κορν φλάουερ,το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το φύλλο πάνω στον πάγκο.Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα την αναποδογυρίζουμε πάνω στο φύλλο και κόβουμε γύρω γύρω περιμετρικά απ τη φόρμα ώστε να έχουμε ένα στρογγυλό φύλλο.

Διαφήμιση

Βουτυρώνουμε τον πάτο της φόρμας και βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα.Βάζουμε μία στρώση από τα κομματάκια φύλλα που κόψαμε και τα βουτυρώνουμε και αυτά.
Βάζουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα και ξανά άλλη μία στρώση από τα κομμένα φύλλα.
Ρίχνουμε τη κρέμα.Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα κομμένα και ολόκληρα.

Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 ° C για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό,τις φέτες λεμονιού και βράζουμε για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει όχι τελείως, να ναι χλιαρό και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.Κρύο γλυκό – χλιαρό σιρόπι!
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Καλή επιτυχία!!!!!

Διαφήμιση