Καρυδόπιτα!! 😍
Εύκολη, αφράτη, σιροπιαστή Καρυδόπιτα με φρυγανιά χωρίς αλεύρι. Η παραδοσιακή, ζουμερή μελαχρινή, το γλυκό κέικ με σιρόπι και μία μπάλα παγωτό εάν θέλετε
Υλικα
8 αυγά χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα
4 μικρά φλ. (καφέ ελληνικού) φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. Καρύδια τριμμένα
1 κ γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπεϊκιν
1/2 ποτηράκι κονιάκ
1 κ.γλ κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλιά κακάο
Άρωμα βανίλια με λεμόνι
Σιρόπι:.
2 φλ. Ζάχαρη,
2,5 φλ. νερό,
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
βράσιμο για 5 λεπτά!
Εκτέλεση
Χτύπησα κρόκους με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει πρόσθεσα τα αρωματικά και το κακάο,. Στην συνέχεια την φρυγανιά το κονιάκ που είχα διαλύσει την σόδα.. πάνω από το μπωλ γιατί φουσκώνει,. Καρύδια και στο τέλος τα ασπράδια μαρέγκα και ανακάτεψα με σπάτουλα.. έγινε ένα αφράτο μείγμα το χώρισα σε στρογγυλά πυρέξ διαμέτρου 22,5 εκατ. Και ψήσιμο 160 C για 20 λεπτά περίπου .
Σιροπιαζουμε ζεστά και τα δύο!!
Η Συνταγή είναι της Xristina Antonakopoulou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Καρυδόπιτα-Ρεβανί
Για σίγουρη επιτυχία της Καρυδόπιτα-Ρεβανί. Είσαι λάτρης των γλυκών με καρύδι αλλά και των σιροπιαστών; Αυτό το ρεβανί θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.
Υλικά:
20 αυγά
20 κουταλιές ζάχαρη
20 κουταλιές σιμιγδάλι
10 κουταλιές καρύδια
2 βανίλιες σε φακελάκι
2 κουταλιές κανέλλα
Λίγο ούζο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
2 κιλά ζαχαρη
7 ποτήρια νερό
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και την κανέλα που τα ανακατεύουμε
Αφού τα χτυπήσουμε στο χαμηλό του μίξερ χωρίζουμε το μείγμα στην μέση
Το μισό το αφήνουμε άσπρο και στο άλλο μισό ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε
Λαδώνουμε ένα ταψί 40×30 και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι
Ρίχνουμε το μείγμα με το καρύδι και απλώνουμε παντού
Από πάνω με προσοχή βαζουμε το ασπρο
το απλώνουμε με προσοχή
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά απ όταν αρχίσει ο βρασμός
Κόβουμε το γλυκό σε κομάτια και σιροπιάζουμε
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο
Απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι από τις Νοστιμιές της Σοφίας