Χταπόδι με σκορδάτες τραγανές πατάτες
ΥΛΙΚΑ :
1 μεσαίο χταπόδι
6 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 – 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζετε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά, τις αφήνετε να παγώσουν και μετά τις κόβετε σε κύβους 3 περίπου εκατοστών.
Σε μια κατσαρόλα, βράστε το χταπόδι με το ξύδι και το ελαιόλαδο για 1 ώρα περίπου. Με ένα πιρούνι,τρυπάτε το χταπόδι να δείτε αν είναι βρασμένο. Όταν το χταπόδι είναι σχεδόν έτοιμο, 10 λεπτά πριν, τηγανίζετε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν ένα τραγανό περίβλημα. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το τηγάνισμα να αρωματιστούν οι πατάτες, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βγάζετε το χταπόδι σε πιατέλα, το κόβετε σε φέτες, ρίχνετε το ζουμάκι από το βράσιμο, προσθέτετε τις πατάτες, πασπαλίζετε με τα αρωματικά βότανα, ρίχνετε λίγο ακόμα ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξύδι, σερβίρετε και απολαμβάνετε. Είναι τέλειο!!
ΠΗΓΗ: monahansseafood.com