Οι χυλοπίτες με κεφτεδάκια είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα των ζυμαρικών με την πλούσια γεύση των κεφτεδων.
Υλικά
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγο
Αλάτι πιπέρι
Δυόσμο μαϊντανό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμι
Λίγο λάδι Λίγο ξύδι
1 ξερό κρεμμύδι και λίγο ρίγανη
Για τις χυλοπίτες:
200 γρ. πουμάρο (ντοματοπολτός)
Λίγο κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Λίγα ντοματίνια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
3 ποτήρια ζεστό νερό
300 γρ. χυλοπίτες
Για το σερβίρισμα:
Τυρί, τριμμένο (π.χ. φέτα ή κασέρι)
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τις φέτες ψωμί, το ξίδι, το ξερό κρεμμύδι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Διαμορφώστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτοπετσέτα και αφήστε τα στην άκρη.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι βάζω ελαιόλαδο Λίγο κόκκινη πιπεριά και λίγο ξέρο κρεμμύδι μαζί με το πουμαρό αλάτι πιπέρι
λίγα ντοματινια λίγο ζάχαρη τα αφήνω να πάρουν μία βράση και στην συνέχεια βάζω περίπου τρία ποτήρια ζεστο νερό
Ρίχνω τις χυλοπίτες ανακατεύω ρίχνω και τα κεφτεδάκια μόλις είναι έτοιμες οι χυλοπίτες σερβίρουμε με τυρακι και λίγο φρέσκο
μαϊντανό
καλή όρεξη σε όλους
Η Συντσγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου