Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Πατατόπιτα με γιαούρτι | Η Αυθεντική συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο

Χωριάτικη Πατατόπιτα

Συστατικά:

1 συσκευασία φύλλου κρούστας που είναι κατάλληλο για μπακλαβά

Συστατικά για τη σάλτσα επάλειψης:
2 αυγα
100 ml γάλα
100 γραμμάρια γιαουρτιού ή κεφίρ γιαουρτιού
100 ml λαδιού
100 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
αλάτι

Συστατικά για την γέμιση:
Περίπου 500 γρ πατάτες βραστές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένα δυόσμο
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι

Επίσης:
1 κρόκος αυγού
Σουσάμι και βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μεταλλικό νερό, γάλα, γιαούρτι, αυγά, αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις πατάτες και προσθέτουμε κρεμμύδι, μαιντανό, και όλα τα μπαχαρικά και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.

Σε ένα παραλληλόγραμο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα ραντίζουμε με το υγρό μείγμα γάλακτος και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα εάν κρέμονται.

Απο πάνω στρώνουμε άλλα 2 φύλα και ραντίζουμε με το μείγμα. Το κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές.Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το φύλλο.

Πάνω από την γέμιση επαναλαμβάνουμε 4 φορές στρώνουμε 2 φύλλα και ραντίζουμε με μείγμα ανά 2 φύλλα πλην των δύο τελευταίων που δεν τα ραντίσουμε με μείγμα (είναι αυτά που σκεπάζουν την πίτα). 

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε λίγο από το μείγμα με τον κρόκο αυγού και αλείφουμε την πίτα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πετάμε διάσπαρτα κομμάτια βούτυρο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο

Δείτε Επίσης: Πατατόπιτα με γιαούρτι | Η Αυθεντική συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση