Κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Υλικά

Για τη γέμιση

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
2 αυγά,
300 γραμ. φέτα ή λευκό αγελαδινό τυρί,
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
αλάτι, πιπέρι
2-3 κουτ.σ. ρύζι
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για επάλλειψη

1 κρόκο αυγού,
1 κουτ.σ. γιαούρτι
2 κουτ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Θα αλατίσεις την κολοκύθα και θα τη βάλεις σε ένα τηγάνι με λάδι. Θα τη σοτάρεις ελαφρά να μαλακώσει λίγο για 5-6 λεπτά και θα προσθέσεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις μαλακώσουν ελαφρά κι αυτά θα τα σβήσεις με λευκό κρασί και θα απομακρύνεις από την εστία.

Μόλις τα λαχανικά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου -βοηθάει πολύ να τους αλλάξεις σκεύος και να μην τα αφήσεις να κρυώσουν μέσα στο ζεστό τηγάνι
προσθέτεις άνηθο ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο, αυγά, τυρί, γιαούρτι αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ.σ. ρύζι για να τραβήξει τυχόν υγρά που θα βγάλει η γέμιση.

Σε ένα ταψί που έχεις στρώσει λαδόκολλα ανοίγεις το ένα φύλλο σφολιάτας από τα δύο που έχει η συσκευασία και απλώνεις ομοιόμορφα τη ζύμη πάνω της αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο περιμετρικά.
Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζεις περιμετρικά τα δυο φύλλα να ενωθεί η ζύμη με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τώρα ανακατεύεις τα υλικά της επάλλειψης και αλείφεις όλη την επιφάνεια της σφολιάτας για να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαρακώνεις ελαφρά σε κομμάτια την επιφάνεια της πίτας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της Μαίρη Τρακάδα από το κάτι νόστιμο

Προηγούμενο άρθροΨητές Φέτες με σάλτσα τυριού…τις έχουν λατρέψει όλοι
Επόμενο άρθροΡολό μοσχαρίσιο με πουρέ σε σάλτσα ντομάτας.