Έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική βάση για ένα ψητό χοιρινό γεμάτο γεύση!
Με τα υλικά που έχει επιλέξει και τον χρόνο μαρινάρισματος, είωαι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.
Υλικά:
2 κιλά χοιρινό (μπούτι, σπάλα ή άλλο κομμάτι της επιλογής σας)
1 ποτήρι κρασί κόκκινο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκό ή ροζέ)
2 κουταλιές της σούπας πιπέρι μαύρο αλεσμένο
2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι κόκκινο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες τηγανητές
Σάλτσα ντομάτας
Φέτες αγγουριού
Εκτέλεση
Σέ ένα μεγάλο μπολ έβαλα μεσα το χοιρινό και έριξα το κρασί, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες λεπτές, αλάτι, τις ντομάτες σε φέτες χοντρές στο μπλέντερ, λάδι ελιάς!,σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σαν σπίρτα, φύλλα δάφνης και το άφησα 12 ώρες στο ψυγείο
Σήμερα όλο το κρέας το βάζουμε στο ταψί με την σειρά και 1 ποτήρι του νερού με νερό λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για 2 και μισή ώρα και 20 λεπτά χωρίς λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και έγινε λουκούμι!
Και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές! Και σάλτσα ντομάτας και αγγούρι!
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή ειναι της κας Aferdita Vladi