Μοσχάρι Στιφάδο με ζυμαρικά

Υλικά 

1 κιλό κουνέλι, ή μοσχαρίσιο κρέας (έβαλα μοσχαρίσιο και μαρινάρισα με λίγο αλάτι και πιπέρι από τη νύχτα)
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες με όλους τους χυμούς
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά κόκκινο κρασί ξύδι
1 κίτρινο κρεμμύδι, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά
1 τσάντα κατεψυγμένο κρεμμύδι μαργαριτάρι ή φρέσκο
1-2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά της σούπας μπαχαρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλακι ρίγανη
2-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να τσιγαρισετε το κρέας.
Αλάτι
** Ζυμαρικά / κριθαράκι ή ρύζι επιλογής

Εκτέλεση

Τσιγαρίστε το κρέας σε παρτίδες, και αφήστε στην άκρη.
Ρίξτε στην κατσαρόλα: κίτρινα κρεμμύδια για 2 λεπτά, στη συνέχεια μαργαριτάρια κρεμμυδιού και σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ντοματοπελτέ και στη συνέχεια προσθέτουμε ξύδι σε λίγα λεπτά προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστει το αλκοόλ (περίπου 7-8 λεπτά) μόλις φύγει το κρασί προσθέστε κρέας, φύλλα δάφνης και μπαχαρικά / νερό. Βράζετε για 1/2 ώρα και στη συνέχεια σε χαμηλή σιγοβράστε για 3-3,5 ώρες. Ανακατεύοντας περιστασιακά. Η σάλτσα θα βράσει και θα πήξει όμορφα.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι καθώς μαγειρεύετε. Μου αρέσει το κρέας να λιώνει σε κομμάτια.
Σερβίρετε με ζυμαρικό της επιλογής σας.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμα λοιπόν….
Επόμενο άρθροΓιαπράκια (Γεμιστά Αμπελόφυλλα)