Συστατικά

Αγαπητοί φίλοι, αν σας άρεσε η συνταγή, αφήστε ένα σχόλιο στο FB.

300 ml γάλα
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
600 γρ. αλεύρι
Για την εξάπλωση:
1 κρόκο αυγού
3 κουταλιές της σούπας γάλα
Zάχαρη

Εκτέλεση

Έτσι, ανακατέψτε πρώτα το γάλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την πλάθουμε σε ρολό και την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
Στη συνέχεια, στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή λαδώστε ένα ταψί. Στη συνέχεια, πλάστε τη ζύμη σε μπαλες και τοποθετήστε τα στο ταψί ή στη φόρμα.
Αφήστε λίγο χώρο ανάμεσά τους, καθώς τα ρολά γάλακτος θα φουσκώσουν ακόμα.
(Σκεπάστε τα κομμάτια ζύμης και αφήστε τα να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά).

Τώρα ανακατέψτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και απλώστε το στα ψωμάκια. Αν θέλετε, πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη.
Ψήστε τα ψωμάκια γάλακτος στους 210 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη