Ένα γρήγορο γλυκάκι τύπου ντόνατς

Υλικά

για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι,
50 γρ ζάχαρη,
50 γρ βούτυρο,
1/2 κιλό αλάτι,
6 γρ μαγιά ξερή / βάζω φρέσκια ​​18 γρ /,
140 ml χλιαρό νερό.

Εκτέλεση

Ζύμωσα και άφησα να φουσκώσει για περίπου μια ώρα. Την χώρισα σε 6 μέρη, τα άνοιξα με το πλάστη σε λεπτό μακρύ φύλλο. Άλειψα κάθε κρούστα με μαλακωμένο βούτυρο

και την τυλίγω σε ρολό από τη κοντή πλευρά.
Έτσι φτιάχτηκαν 6 πούρα. Έκοψα κάθε πούρο στη μέση κατά μήκος και σχημάτισα τα ντονατσάκια και βάζω σε φόρμες μαφινς.


Τα άφησα να φουσκώσουν ξανά και έψησα στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα βγαζουμε πασπαλίζουμε με ζαχαρη και λίγο μαρμελάδα στην κορυφή

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια φωλιασμένα σε μελιτζάνα και πνιγμένα σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΡολό γεμιστό με μαγειρεμένο ζαμπόν και τυρί εμενταλ