Το Zalabieh(Δάχτυλα Τηγανητά με γλυκάνισο) είναι ένα μοναδικό σνακ που συνδυάζει την αφράτη υφή με την πλούσια γεύση από γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με τον καφέ σας, να το προσφέρετε σε φίλους ή να το πάρετε μαζί σας σαν σνακ. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι απλά και πεντανόστιμα.
Συστατικά:
750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 g αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια (600 g) ζάχαρη ή 2 1/2 φλιτζάνια (500 g) για λιγότερη ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι αλεσμένο γλυκάνισο
40γρ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι ψητό σουσάμι
3 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια (650 ml) ζεστό νερό
1 λίτρο σπορελαιο για το τηγάνισμα του zalabieh.
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε και την μαγιά και την 1 κσ ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα 2 αλεύρια, γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε μέσα όλο το μείγμα της μαγιας που έχει ενεργοποιηθεί και ανακατευουμεμε μία μαριζ
μέχρι να πάρουμε μία συνοχή ζύμης και συνεχίσουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι
να εχουμε κολλωδης μείγμα.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην ακρη 1 ωρα να φουσκώσει.
Μόλις Φουσκώσει το πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε μπολικο λάδι να καψει.
Παίρνουμε μικρές δόσεις τα πλάθουμε σε μακρόστενα “δαχτυλα” και τα τηγανίζουμε
Όσο παίρνουμε ζύμη πασπαλίζουμε με σουσάμι για να υπάρχει πάντα
Μπορείτε να τα βρέξετε με μέλι εάν θέλετε να γίνουν υπέροχα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Zalabieh(Δάχτυλα Τηγανητά με γλυκάνισο) σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μοσχοκάρυδο: Η ποσότητα των 40 γρ. μοσχοκάρυδου είναι αρκετά μεγάλη. Για πιο ισορροπημένη γεύση, μπορείτε να ξεκινήσετε με 1-2 κ.γ. και να αυξήσετε αν το επιθυμείτε.
- Υφή: Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης και μαλακή. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν αφράτα τα δαχτυλάκια.
- Σουσάμι: Το σουσάμι όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά βοηθάει και στο πλάσιμο της κολλώδους ζύμης.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή να τα περιχύσετε με μέλι ή σιρόπι.
Καλη Επιτυχία















