Τυρόπιτα με σόδα / μεταλλικό νερό

(με φέτα, μαϊντανό … – πραγματικά πολύ νόστιμο!)

Συστατικά

6 στρώσεις φύλλο ζύμης για πίτα (χωριάτικο φύλλο) **
Εσωτερικό μείγμα για τα φύλλα:
3 αυγά
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό

Για να ρίξετε στην πίτα πριν το ψήσιμο
1 μικρό μπουκάλι σόδα (3/4 φλιτζάνι)

Για την γέμιση
500 γραμμάρια φέτα
20 φύλλα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Ξεκινήστε με την προετοιμασία του εσωτερικού μείγματος για τα φύλλα. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε αυγά και γάλα σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε. Εν τω μεταξύ,
προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
2. Προσθέστε γιαούρτι, νερό και ελαιόλαδο σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε ξανά
μέχρι να γίνει ομοιογενές.

3. Τώρα, ετοιμάστε τη γέμιση. Πολτοποιήστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε το
με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4. Λαδώστε το ταψί σας. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο στην βάση του. Εάν πέφτει έξω
από το ταψί δεν με πειράζει.
5. Αλείψτε το φύλλο με το εσωτερικό μείγμα για τα φύλλα παντού εξίσου . Στη συνέχεια,
τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο, αλλά αυτό σουρώστε το να ταιριάζει εξίσου στο ταψί.
Επαλείψτε το ξανά με το μείγμα.
6. Κάντε το ίδιο για το τρίτο φύλλο, αλλά αυτή τη φορά απλώστε την γέμιση τυριού εξίσου.
Επαναλάβετε το πέμπτο βήμα για τα υπόλοιπα φύλλα. Πάρτε το πρώτο φύλλο που κρέμεται απ εξω από το ταψί και καλύψτε το πάνω μέρος της πίτας .

7 Βουρτσίστε με το μείγμα για τα φύλλα απο πάνω. Στη συνέχεια κόβουμε σε
τετράγωνες φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
8. Τέλος, ρίξτε ένα μπουκάλι σόδα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να κοκκινίσει.

…………………………………….. ………………………….

* Περίπου 3/4 σόδα – Μεταλλικό νερό… Όπως το Perrier ή παρόμοιο

Το ανθρακούχο νερό περιέχει αέριο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό αναγκάζει το νερό
να γίνει αφρώδες, γεγονός που καθιστά την πιτα να φουσκώσει και να ειναι ζουμερή.

** Το φύλλο πρεπει να είναι το λίγο πιο παχύ είδος ζύμης και όχι λεπτού χαρτιού
που χρησιμοποιείτε για μπακλαβά – (γνωστό και ως χωριατικο).

Μερικοί λένε ότι τα 6 φύλλα δεν είναι αρκετα, ίσως χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 10 ή περισσότερα είναι επιλογής σας

ΠΗΓΗ: Armenian International Cuisines and More

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα ψωμάκια γλυκά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με τυρί και κόκκινη σάλτσα…υπέροχα