Αλμυρές τηγανίτες με λαχανικά χαλούμι και μπεικον και σάλτσα ραιτα . (στη συνταγή για τις τηγανιτές προσθέτουμε ότι λαχανικά έχουμε στο ψυγείο ότι τυριά μας αρεσουνε φέτα κίτρινα τυριά κ ότι ψιλοκομμένα αλλαντικά έχουμε μπεικον λουκανικάκια παριζα )  αυτό που είναι καλό να έχει πάντα η συνταγή  από λαχανικά είναι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αρκετό. 

Συστατικα 
130γρ. αλεύρι
1κ.σ.μπεικιν παουντερ
2 αυγά 
1 κονσέρβα καλαμπόκι 
μισή κονσέρβα μανιτάρια 
1 με 2 καρότα τριμ.
125γρ.γαλα 
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
λίγο χαλούμι η φέτα η κατικι Δομοκού  ότι έχουμε 
φρέσκα μυρωδικά 
αλατοπίπερο
πάπρικα

Σάλτσα Ράικα
1 αγγούρι 
1 συσκευασία γιαούρτι 
λίγο ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
κύμινο πάπρικα 
αλατοπίπερο

Προετοιμασια 
Σε ενα μπολ προσθετουμε το αλευρι το μπεικιν το αλατι τα αυγα και το γαλα.


Ανακατευουμε καλα το χειλο και προσθετουμε ολα τα υπολοιπα συστατικα ψιλοκομμενα.


Ανακατευουμε το χειλο καλα

και σε ενα τηγανι σε μετρια φωτια ριχνουμε 3 κ.σ.λαδι και με ενα κουταλι ριχνουμε λιγο  χειλο .

Τηγανιζουμε τις τηγανιτες και μετα με σπατουλα γυριζουμε και απο την αλλη .


Βγαζουμε σε μία πιατελα στρωμένη με χαρτι κουζινας.

Σάλτσα Ράικα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι τρίβουμε το αγγούρι ρίχνουμε λίγο λάδι αλάτι πιπέρι  πάπρικα κύμινο λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα χτυπάμε πολύ καλά. 

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την Μαγειρική με πάθος

 

Προηγούμενο άρθροΠως να στεγνώνετε τα ρούχα σας γρηγορότερα τον Χειμώνα κάνοντας 3 απλά πράγματα μετά το πλύσιμο
Επόμενο άρθροΣάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά