Το αλμυρό κέικ με γεύση πίτσας είναι το καλύτερο κολατσιό για το σχολείο, τη δουλειά ή ένα γρήγορο σνακ! Είναι αφράτο, μαλακό και γεμάτο με τα αγαπημένα υλικά της πίτσας, όπως gouda, φέτα, πάριζα και πιπεριές. Η προετοιμασία του είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για το Κέικ:

  • 1 1/2 ποτήρι – Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτήρι – Γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 ποτήρι – Ηλιέλαιο (ή 4 κουτ. σούπας λιωμένο Βιτάμ )
  • 2 – Αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κουτ. γλυκού – Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού – Αλάτι

Για τη Γέμιση Πίτσας:

  • Όσο θέλετε – Πιπεριές (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • Όσο θέλετε – Φέτα (θρυμματισμένη)
  • Όσο θέλετε – Gouda (τριμμένο)
  • Όσο θέλετε – Πάριζα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση

Α. Προετοιμασία & Υγρά Υλικά:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα . Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου .

Σε ένα μπολ , χτυπήστε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη το ηλιέλαιο (ή το λιωμένο βιτάμ), τα αυγά , το γάλα και το αλάτι .

Β. Στερεά & Γέμιση:

Σε ένα ξεχωριστό μπολ , ανακατέψτε το αλεύρι (πρώτα 1 ποτήρι) και το μπέικιν πάουντερ .

Προσθέστε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά , προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι (1/2 ποτήρι) και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί κι αυτό.

Ρίξτε στο μείγμα τις πιπεριές , τη φέτα , τη gouda και την πάριζα . Ανακατέψτε καλά ώστε τα υλικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Γ. Ψήσιμο:

Λαδώστε καλά μια φόρμα για κέικ (ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί). Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.

Ψήστε για περίπου 50 λεπτά , ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρετε και το κόψετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Καλή απόλαυση!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά (στους 170°C)


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Αφράτο Αλμυρό Κέικ

Υλικά σε Θερμοκρασία Δωματίου: Το γάλα και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ομογενοποιηθούν σωστά με το λάδι και να δώσουν ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Υλικά Πίτσας: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τα αλλαντικά με ό,τι σας αρέσει (π.χ., ελιές, ντομάτα, μανιτάρια, ζαμπόν, μπέικον, κασέρι).

Ψήσιμο: Για πιο ατομικά σνακ, ψήστε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για muffins . Ο χρόνος ψησίματος θα μειωθεί σε περίπου 20-25 λεπτά .

Διατήρηση: Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για σχολείο και δουλειά , καθώς διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες.


 

Σχετικές Συνταγές 

Ατομικά Muffins Τυρόπιτας

Αφράτη Ζύμη Πίτσας

Αλμυρά Κεκάκια με Ζαμπόν-Κασέρι