Το Αλμυρό Κέικ είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και γευστικά εδέσματα που μπορείτε να φτιάξετε. Είναι τέλειο για πρωινό, ένα γρήγορο σνακ, τον μπουφέ σας ή ακόμα και ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα. Με την πλούσια γεύση από διάφορα τυριά, αλλαντικά και την υπέροχη υφή του, είναι σίγουρο πως θα γίνει το αγαπημένο σας!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αλμυρό Κέικ: Σκέτος Αφρός και Λαχταριστή Γεύση!
Το Αλμυρό Κέικ είναι ένα απίθανο, μυρωδάτο και αγαπημένο κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση. Εγώ το φτιάχνω συχνά στην κουζίνα μου και έχει γίνει πλέον σταθερή αξία! Είναι τόσο αφράτο, που μοιάζει με σύννεφο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το αφράτο Αλμυρό Κέικ θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. Αλεύρι για κέικ (που φουσκώνει μόνο του)
- 3-4 Αυγά
- 400 γρ. Διάφορα τυριά (π.χ., φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, τριμμένα ή σε κυβάκια)
- 3/4 φλιτζανιού Σπορέλαιο
- 1 Κόκκινη πιπεριά (σε κυβάκια)
- 7 φέτες Ζαμπόν (σε κυβάκια)
- 2-3 φέτες Μπέικον (κομμένο σε κομματάκια)
- 4-5 Ελιές (ψιλοκομμένες)
- 1 κούπα Στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Instructions
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Παράλληλα, έχουμε ήδη κόψει το μπέικον σε κομματάκια και το έχουμε ροδίσει ελαφρά σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι και έπειτα τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν, την πιπεριά και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, ίσα-ίσα να ενωθούν όλα τα υλικά. Είναι σημαντικό η ζύμη να έχει μια σταθερή υφή, να μην είναι ρευστή, αλλά να στέκεται στο κουτάλι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει όμορφα. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό και αφράτο αλμυρό κέικ!
Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα
Notes
Tips για το Τέλειο Αλμυρό Κέικ
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Αλμυρό Κέικ σας σκέτος αφρός! Μην παραλείψετε το κοσκίνισμα του αλευριού, βοηθάει πολύ στην αφράτη υφή. Για τα τυριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό από φέτα, γραβιέρα, και κάποιο κίτρινο τυρί που λιώνει ωραία, όπως κεφαλοτύρι ή ένταμ. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, λιαστές ντομάτες ή ακόμη και ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι. Πριν το ψήσιμο, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι για έξτρα γεύση και εμφάνιση.