Το Κόκκινο Κέικ Φακής είναι ένα πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας. Η βάση από φακές το κάνει πολύ θρεπτικό, ενώ η προσθήκη τυριού και μυρωδικών του δίνει μια υπέροχη γεύση. Είναι το ιδανικό σνακ για το γραφείο ή ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά
Για να φτιάξουμε το κέικ μας, θα χρειαστούμε:
- 1 κουπα (νες καφε) Κόκκινες φακές (μουλιασμένες)
- 2 Αυγά
- 1/2 κ.γ. Γιαούρτι
- 1/3 κ.γ. Ελαιόλαδο
- 150-200 γρ. Τυρί φέτα
- 1 πακέτο Μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Άνηθο
- Κύμινο
- Αποξηραμένη μέντα
- Πάπρικα
- Μαύρο κύμινο (για πασπάλισμα)
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Οι φακές μουλιάζονται από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
ΥΓ: Στις φωτογραφίες φαίνεται στεγνό, αλλά δεν είναι καθόλου, είναι μάλιστα αρκετά ζουμερό και απαλό σαν βαμβάκι.
Καλή Απόλαυση
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 30-35 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 45 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Μούλιασμα των φακών για ένα βράδυ.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κόκκινο Κέικ Φακής
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το κόκκινο κέικ φακής σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μπαχαρικά: Μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά που σας αρέσουν, όπως ρίγανη ή θυμάρι, για να δώσετε την προσωπική σας πινελιά. Εγώ, πάντως, αυτά τα αγάπησα.
- Υφή: Παρόλο που στις φωτογραφίες μπορεί να φαίνεται στεγνό, το κέικ είναι πολύ ζουμερό και αφράτο, σχεδόν σαν βαμβάκι, λόγω της βάσης της φακής.
- Ψήσιμο: Για να είστε σίγουρες ότι είναι ψημένο, μπορείτε να κάνετε τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα.














