Μπισκότα Βουτύρου

Υλικά

200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά – αφαιρείται ένα ασπράδι
400 γρ. αλεύρι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 6 γρ.
60 γρ. ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μπολ την μαργαρίνη,τη ζάχαρη,τη βανίλια και το αλάτι.Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα 2 αυγά πλην του ενός ασπραδιού.Θα μας χρειαστεί αργότερα.Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και βάζουμε και το μπέικιν.Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή, μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε.Βάζουμε την ζάχαρη σ ένα μπολάκι.Περνάμε τα μπαλάκια πρώτα απ το ασπράδι και μετά από τη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Γίνονται πολύ αφράτα.Λιώνουν στο στόμα!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠανευκολα τυροπιτακια με γιαουρτι…το σνακ που θα φτιάξετε όλοι
Επόμενο άρθροCheesecake με μπισκότα Lotus…είναι απίθανο