Ανάποδο Κέικ Ανανα 

✅Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο κουτι ανανά
1 μικρό κουτάκι κεράσια σε κονσέρβα (προαιρετικά)
3 αυγά
7/8 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας χυμός ανανά
1/4 κουτ.γλ αλάτι

Εκτέλεση

Σε ξεχωριστό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη να καραμελώσουν.
Στραγγίστε το χυμό από τα βάζα με ανανά και το κεράσι. Τοποθετήστε τα δαχτυλίδια του ανανά σε ένα τηγάνι αντικολυτικό.
Τοποθετήστε τα κεράσια στο κέντρο των δαχτυλιδιών του ανανά.

Σε ένα μιξερ χτυπάμε αυγά + ζάχαρη + μπέικιν πάουντερ + αλεύρι + χυμός ανανά + αλάτι – ανακατεύουμε και περιχύνουμε τους ανανάδες.
Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν για 45 λεπτά με μία ώρα.

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροΜανέστρα κολοπίμπιρι…Παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο πατάτας ψημένο σε τηγάνι. Χωρίς φούρνο, μαγιά και αυγά😋👍