Αναποδογυρισμένο κέικ με μήλα και πουτίγκα βανίλιας

Ένα εύκολο στην παρασκευή κέικ με αφράτο παντεσπάνι, μια στρώση αρωματικών μήλων και μια πουτίγκα βανίλιας που ολοκληρώνει την τελική γεύση. 

Συστατικά:

6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
1 κύβος βούτυρο
1,5 κιλό μήλα
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
1 φακελάκι πουτίγκα βανίλιας (Γιωτης)
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
500 ml γάλα
2 τετράγωνα σοκολάτα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε τα μήλα και τρίψτε τα. Ανακατέψτε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη βανίλιας και μοιράστε τα σε ένα δίσκο (25/35) λαδωμένο με βούτυρο. Αν θέλετε ένα πιο γλυκό κέικ, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στα μήλα.
Για το παντεσπανι, ανακατέψτε τα ασπράδια με το αλάτι και τις 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ (ίσως χωρίς μπέικιν πάουντερ).

Ρίχνουμε τη σύνθεση πάνω στα μήλα, το κάνουμε ομοιόμορφο και βάζουμε το ταψί στο ζεστό φούρνο, μέχρι να ροδίσει από πάνω (30-35 λεπτά).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί.
Ετοιμάστε την κρέμα πουτίγκα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο, με 500 ml γάλα και 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Μοιράζουμε την παγωμένη πουτίγκα πάνω από τα μήλα και πάνω από την πουτίγκα, τρίβουμε λίγη σοκολάτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ τεμπελόπιτα…την φτιάχνει και ένας αρχάριος
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ μπανάνας με σοκολάτα