Ρολό με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

Παντεσπάνι

4 αυγά,
60 γραμμάρια αλεύρι,
60 γραμμάρια ζάχαρης,
20 γραμμάρια κακάο,
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας,
μια πρέζα αλάτι.

Κρέμα:
500 ml γάλα,
1 φακελάκι πουτίγκα βανίλιας (άνθος αραβοσίτου),
100 gr λευκή σοκολάτα,
1 εκχυλισμα βανίλιας.

Γλάσσο:
100 γρ λευκή σοκολάτα,
50 βούτυρο,
νιφάδες καρύδας ή αμύγδαλα προαιρετικά (έβαλα πάνω τη γλάσο σοκολάτας)

Χρησιμοποίησα ένα δίσκο 40/28, έψησα το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, ο φούρνος προθερμασμένος.

Εκτέλεση

Χωρίστε τα ασπράδια από τον κρόκο, χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Χτυπήστε ξεχωριστά τους κρόκους με 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τα ασπράδια μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με κακάο και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε ένα χαρτί ψησίματος στο ταψί και ρίχνουμε τη σύνθεση που απλώσαμε με μια σπάτουλα.

Το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Όσο το παντεσπάνι είναι στο φούρνο, ετοιμάστε την κρέμα γάλακτος από 500 ml γάλα και την πουτίγκα βανίλιας(ανθος αραβοσίτου) που ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, όταν πήξει η πουτίγκα, προσθέστε τη σοκολάτα και σβήστε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
Αφαιρέστε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφαιρέστε το από το ταψί.

Προσθέστε την κρέμα στο παντεσπάνι όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλίξτε το. Σκεπάζουμε το ρολό με το ταψί όσο ετοιμάζουμε το γλάσο.
Φτιάχνουμε το γλάσο από 50 γρ βούτυρο και 100 γρ λευκή σοκολάτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και βάζουμε ένα μπολ από πάνω στο οποίο βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε ζεστή σοκολάτα πάνω από το ρολό. Βάλτε νιφάδες καρύδας (ή αμυγδάλου) πάνω από τη σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα κουλουράκια της Γιαγιάς….τα πιο γρήγορα και τα πιο νόστιμα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με φύλλο κρούστας