Νηστίσιμη Πατατοσαλάτα

Υλικά:

(για 3 μερίδες)

750-800 γρ πατάτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ή 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
70 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
1-2 μικρά τουρσιά
1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά
1/2 ματσάκι άνηθο
άλατι
πιπέρι

Σάλτσα:
80 ml ζεστό νερό
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τη φλούδα από τις πατάτες και μετά τις βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά από την πρώτη βράση και μετά δοκιμάζουμε τη μεγαλύτερη από τις πατάτες με ένα πιρούνι.
Αν μπει εύκολα, σημαίνει ότι είναι βρασμένες, οπότε τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν, για να τα ξεφλουδίσουμε. Σε αυτό το διάστημα καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, και τον άνηθο όσο πιο ψιλά γίνεται.
Κόβουμε τα τουρσιά και το κομμάτι της πιπεριάς σε κύβους ή λωρίδες μεσαίου μεγέθους. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα κρεμμύδια, τις ελιές, το τουρσί και τις πιπεριές και μετά αλατοπιπερώστε.

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας ζεστό νερό με ζάχαρη και ξύδι και λάδι.
Περιχύνουμε τις πατάτες με μειγμα, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε να δούμε αν θέλει ακόμα μπαχαρικά, ξύδι ή λάδι.
Αφήνουμε τη σαλάτα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά (κατά προτίμηση στο ψυγείο), μετά μπορούμε να τη φάμε.
Σε έκανα να το θέλεις; Το ελπίζω, γι’ αυτό σας εύχομαι ότι καλύτερο στην προετοιμασία της ανατολίτικης νηστίσιμης πατατοσαλάτας.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΈνα πολύ γρήγορο γλυκό – ψημένο σε ακριβώς 10 λεπτά.
Επόμενο άρθροΖεστό κρασί ❄🍷🍷