ΜπισκοτοΓλυκό με σοκολάτα

Υλικά

μπισκότα πτι μπερ – 400 γραμμάρια
2,5 φλιτζάνια γάλα – 500 ml
2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη – 50 γραμμάρια
2,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ – 40 γραμμάρια
2 κουταλιές της σούπας κακάο – 20 γραμμάρια

Γκανάζ σοκολάτας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

Καρύδα η τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση

Στην μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε διάφανη μεμβράνη και στρώνουμε τα μπισκότα στον πάτο και γύρω γύρω στα πλαινά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το κορν φλάουερ,τη ζάχαρη και το κακάο.Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να εξαφανιστούν οι σβώλοι
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Αφαιρούμε απ τη φωτιά και έτσι όπως είναι ζεστό σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε μέσα.
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το ρίχνουμε στη φόρμα και το ισιώνουμε.Καλύπτουμε με ολόκληρα μπισκότα.

Στα μπισκότα που έχουμε βάλει γύρω γύρω σπάμε το μέρος που εξέχει και το αφήνουμε πάνω στα άλλα μπισκότα.
Καλύπτουμε με την μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος την ζεσταίνουμε ελαφρώς και σπάμε μέσα τις σοκολάτες.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη και ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ.
Πασπαλίζουμε λίγη καρύδα αν θέλουμε η τρούφα σοκολάτας.
Μόλις κρυώσει η γκανάζ κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπιφτεκάκια με πατάτες στο φούρνο: εύκολη συνταγή για ένα ολοκληρωμένο γεύμα
Επόμενο άρθροΛουκάνικα με πατάτες στο φούρνο