Μπριος Σοκολάτα

Υλικά

200 ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
300 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρης
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
φιλέ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη

2 σοκολατες κουβερτουρα 200 γρ

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε αρχικά το γάλα με τη μαγιά και έπειτα το ασπράδι του αυγού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη.Σε αυτό το σημείο βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το κουτάλι να πάει παντού.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη. Την ζυμώνουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 11 μπαλάκια.
Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη φόρμα 26 εκ.Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Ρίχνουμε στον κρόκο του αυγού μια κουταλιά γάλα και αλείφουμε τα μπαλάκια.
Στη συνέχεια μ ένα κορνέ γεμίζουμε ένα ένα με την σοκολάτα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180° C .
Ξεφορμάρουμε, συμπληρώνουμε με σοκολάτα αν μας έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με τ αμύγδαλα την ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!!
Είναι τα πιο αφράτα μπριός που έχετε δοκιμάσει!!!!!!

 

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια εύκολα, αφράτα και γρήγορα
Επόμενο άρθροΑν έχετε βαρεθεί το ρύζι φτιάξτε αυτό Μαροκινό Κους Κους