Πατατόπιτα με κίτρινο τυρί

Υλικά

3 πατάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
Τυρί τσένταρ (100 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.Τις τρίβουμε στον τρίφτη στην πλευρά με τις μεγάλες τρύπες.
Τις βάζουμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει.Τις μουλιάζουμε για 3 λεπτά ώστε να βγάλουν λίγο απ το άμυλο τους.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.Τον βάζουμε σ ένα μπολ,ρίχνουμε τ αυγά, την πάπρικα, και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τις πατάτες απ τον νερό και τις στραγγίζουμε.Τις περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε από πάνω το τυρί και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.Απλώνουμε πάλι ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω μεριά.
Τις βγάζουμε απ το τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι πάλι και τις τοποθετούμε πίσω απ την άλλη πλευρά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Ένα πιάτο εύκολο, φθηνό και πολύ νόστιμο που θα ενθουσιάσει μικρούς μεγάλους!!!!!!

Καλή όρεξη!!!!

Προηγούμενο άρθροΚαραγκούνικη τυρόπιτα-κόλαση!
Επόμενο άρθροCheesecake Φούρνου…Αυτό το κέικ παρασκευάζεται πρακτικά από μόνο του.