Τσούρος (Churros) με μερέντα ή μαρμελάδα

Υλικά:

2 ποτήρια νερό (400 ml)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (30 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο
2,5 ποτήρια αλεύρι (280 γρ.)
4 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό,τη ζάχαρη,το αλάτι και το βούτυρο.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Βάζουμε τη ζύμη σ΄ένα μπολ και ρίχνουμε τ αυγά χτυπημένα.Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και βγάζουμε μακρόστενα σχέδια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχουμε κόψει μικρά κομμάτια.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τα τοποθετούμε με το χαρτί.Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το χαρτί.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.Τα συνοδεύουμε με σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα σαντουιτς τριαντάφυλλα
Επόμενο άρθροΥπέροχος χαλβάς με λιοσπορους