Mηλόπιτα πεντανόστιμη

Πόσες φορές δε χρειάστηκε να ετοιμάσετε ένα επιδόρπιο και να έχετε πολύ λίγο διαθέσιμο χρόνο επειδή έρχονται καλεσμένοι της τελευταίας
στιγμής ή επειδή τα παιδιά σας έχουν τρομερή επιθυμία να έχουν ένα κεκάκι
Το κέικ αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε: η συνταγή για αυτό το κέικ θα σας επιτρέψει να φτιάξετε ένα νόστιμο και ακαταμάχητο κέικ
σε σύντομο χρονικό διάστημα και με έναν πραγματικά εύκολο τρόπο!
Δεν χρειάζονται συστάσεις για αυτό το γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι:
ιδανικό για ένα γλυκό ξύπνημα, για ένα ζεστό και απαλό σνακ ή για να τελειώσετε ένα δείπνο με φίλους, ανεξάρτητα από το πώς
σερβίρετε με το Κέικ αυτό η επιτυχία στο τραπέζι είναι εγγυημένη!

Υλικά για 6 άτομα

200 γρ αλεύρι 00
140 g κρυσταλλική ζάχαρη
3 κρόκοι
70 γρ βούτυρο
120 ml γάλα
4 μήλα
1 φακελάκι βανίλια
1\2 φακελάκι μαγιά βανίλιας

Μέθοδος

Για να ετοιμάσετε τη Γρήγορη Μηλόπιτα, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα μήλα:
Αφού τα έχετε ξεφλουδίσει και τα κόψετε εν μέρει σε φέτες και εν μέρει σε κύβους, βάζετε τα μήλα σε ένα μπολ που περιέχει χυμό λεμονιού
και ζάχαρη για να μην οξειδωθούν κατά την προετοιμασία του κέικ.

Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε στην παρασκευή του μείγματος:
Βάλτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, ανακατεύοντας τα πάντα για περίπου ένα λεπτό με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μπλέντερ. Ρίχνουμε το γάλα και το προηγουμένως ζεσταμένο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές χυλό.
Τώρα προσθέστε στο μείγμα τους κύβους μήλου χωρίς το χυμό λεμονιού: ανακατέψτε τα πάντα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τέλος μεταφέρετε τα πάντα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ οποια σας αρέσει. Παίρνετε τις φέτες μήλου και τις στραγγίζετε από το χυμό λεμονιού
και τις απλώνετε πάνω στο κέικ για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση που προτιμάτε.

Ήρθε η ώρα να ψήσετε το κέικ σας:
Ψήστε το κέικ σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά. Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το κέικ έχει ψηθεί,
κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας: αφού την βάλετε και την βγάλετε από το κέικ και είναι στεγνή και χωρίς ίχνη ζύμης, η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το κέικ να κρυώσει και αφαιρέστε το από τη φόρμα:
Μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετέ το σε φίλους και συγγενείς!

Mηλόπιτα πεντανόστιμη

Συμβουλή
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη αυτή η μηλόπιτα μπορείτε να προσθέσετε κανέλα σε σκόνη κατά την προετοιμασία.
Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μια φέτα από αυτό το γλυκό με μια μπάλα παγωτό: πραγματικά ένας τέλειος συνδυασμός!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστοί κεφτέδες με τυρι Emmenthal σε σάλτσα…είναι ένα πλούσιο και πλήρες πιάτο
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα ιταλικής μαρέγκας