Τριμμένη Πατάτα με παρμεζάνα στο φούρνο

Χωρίς αλεύρι! ένα νόστιμο δείπνο! Απλώς τρίψτε τις πατάτες, ψιλοκόψτε και ετοιμάστε ένα απίστευτα νόστιμο δείπνο για όλη την οικογένεια. Σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή! Οι πατάτες φούρνου και η παρμεζάνα δίνουν εκπληκτική γεύση! 

Συστατικά:

Πατάτες 800 γρ.
νερό (να γεμίσει το μπωλ).
Πρέπει να απαλλαγείτε από το άμυλο.
3 κρεμμύδια.
ελαιόλαδο
Μαγειρέψτε για 7-10 λεπτά.
Παρμεζάνα 100 γρ.
2 αυγα.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και τριβουμε την πατάτα στο χοντρό και τις βάζουμε σ ένα μπολ και το γεμιζουμε με νερο και το αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλικόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε 7-10 λεπτα σε ένα τηγανι με λίγο λαδι
Τριβουμε την παρμεζάνα στο ψιλό και αφηνουμε στην ακρη.


Στιβουμε τις πατετες καλα και τις βάζουμε σ ενα μπολ, ριχνουμε το κρεμμύδι, τ αυγά, το τυρί, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ενα πυρέξ και ριχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε, με ένα μαχαίρι το χωρίζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια Γιαουρτιού με μυρωδικά….συνταγή από το τετράδιο της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΠρόβειο Παραδοσιακό Γιαούρτι…όπως την φτιάχνει μία γιαγιά βλάχα