Ανακαλύψτε την απίστευτη γεύση του σπιτικού σκορδόψωμου! Αφράτο ψωμί αλειμμένο με μια μυρωδάτη σάλτσα σκόρδου και πασπαλισμένο με τυρί που λιώνει στο στόμα. Ιδανικό ως συνοδευτικό ή ένα απολαυστικό σνακ. Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά:

100 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι

Για τη σάλτσα σκόρδου:

3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τυρί τσένταρ τριμμένο (ή άλλο της αρεσκείας σας)

Παρασκευή:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι. Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώστε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Σκεπάστε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
Μεταφέρετε τη φουσκωμένη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Απλώστε την ομοιόμορφα στο ταψί, σκεπάστε και αφήστε την να ξεκουραστεί για άλλα 20 λεπτά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα σκόρδου: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και τον μαϊντανό.

Αλείψτε ομοιόμορφα τη ζύμη με τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί τσένταρ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και το τυρί να λιώσει και να χρυσαφίσει.
Σερβίρετε το σκορδόψωμο ζεστό.

ΠΗΓΗ