Κοκκινιστό μοσχαράκι της κατσαρόλας..

Υλικά

Για 1 κιλό μοσχαράκι κιλοτο..
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 καροτακι 🥕 το μισό τριμμένο καί τό άλλο μισό σέ φετουλες,
μισό Κολοκυθακι σέ φέτες
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μουλτι,
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας 🍅,
1 σφηνακι μηλοξυδο,
1/2 κούπα κρασί 🍷 κόκκινο,
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
αλατοπιπερο ρίγανη,
1 ξύλο κανέλας,
λίγο μπαχάρι σέ σκόνη.

Εκτέλεση

Βάζω πρώτα τά κομμάτια κρέατος μέσα στην κατσαρόλα σκέτα χωρίς λάδι να σωθούν τα υγρά και τό γυρίζω .
Ύστερα ρίχνω το ελαιόλαδο, αφήνω λίγο να ροδισει και από τίς δύο πλευρές . Τώρα ρίχνω το κρεμμύδι, αφήνω λίγο, ύστερα το σκόρδο ψιλοκομμένο, ύστερα το πελτέ, σβήνω με μηλοξυδο, ρίχνω νερό γύρω στα δύο ποτήρια και αφήνουμε να βράσει το κρέας σέ σιγανή φωτιά 🔥. Γύρω στην 1 ώρα.

Όταν δω ότι τσιμπιεται ρίχνω από το μουλτι τίς ντομάτες,
το καρότο 🥕 τά μπαχαρικά και το αλάτι. Βάζω τώρα μέτρια φωτιά 🔥 και βράζω το κοκκινιστό κρέας μέχρι να μείνει
με την σάλτσα του. Το σερβίρω με τηγανητές πατάτες όπου τηγανησα μέσα σέ μπωλικο σπορελαιο.

Καλη Υγεία να έχετε

ΠΗΓΗ: Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΚεικ πορτοκαλενιο με ταχίνι πορτοκαλι!
Επόμενο άρθροΤα Τεμπέλικα μπακλαβαδάκια