Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα λαχταριστά ατομικά μιλφέιγ με αφράτη κρέμα, τραγανά σφολατινια και σαντιγί. Ιδανικά για ένα γλυκό κέρασμα ή ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Υλικά:

Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι + 50 γρ. κορν φλάουερ
2 βανίλιες
2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
2 κ.σ. γεμάτες σαντιγί (χτυπημένη)
1 κουτί (250 γρ.) φυτική σαντιγί (χτυπημένη)
1 πακέτο (200 γρ.) σφολατινια
Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τις βανίλιες μέχρι να διαλυθούν. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει

Κατεβαζω και ριχνω το βουτυρο.Σκεπαζω την επιφανεια με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει καλα. Μολις κρυωσει προσθετω την χτυπημένη σαντιγί (τις 2 κουταλιές) και ανακατεύουμε απαλά.
Θρυματιζουμε τα σφολατινια.
Χτυπαμε την σαντιγί και στηνουμε τα γλυκα:
Κρεμα -μπισκοτο-κρεμα-σαντιγυ-μπισκοτο-ζαχαρη αχνη..

Καλή υγεία σε όλους σας

Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου