Αυστραλιανά lamingtons

Συστατικά

240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 2 φλ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι
120 g ανάλατο βούτυρο μαλακό, /½ φλιτζάνι
150 g κρυσταλλική ζάχαρη  ¾ φλ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
125 ml γάλα / ½ φλ

Για το γλάσο σοκολάτας:
325 g ζάχαρη άχνη 3 ¼ φλ
65 g σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη  2/3 φλ
75 g ανάλατο βούτυρο / 1/3 φλ
250 ml γάλα / 1 φλ
200 g αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη, / 2 φλιτζάνια

Οδηγίες

Ψήστε το κέικ βουτύρου μια μέρα νωρίτερα καθώς χρειάζεται να περάσει τη νύχτα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρωνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.

Ξηρά υλικά:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.

Υγρά υλικά:
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα αυγό, χτυπήστε καλά να ενσωματωθεί, μετά προσθέστε το δεύτερο αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε επίσης.

Ζύμη:
Ρυθμίστε το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Εναλλακτικά προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Χτυπήστε το μείγμα μόνο για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί, μην το παρακάνετε.

Ψήσιμο:
Τοποθετήστε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή οδοντογλιφίδα στη μέση του κέικ.
Αφήστε το κέικ στο ταψί για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Όταν κρυώσει τελείως, τυλίξτε το καλά σε μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα κόψτε το σε κανονικά τετράγωνα περίπου 5 cm. Τοποθετήστε μια σχάρα πάνω από ένα μεγάλο ταψί που θα πιάνει τις πιθανές σταγόνες σοκολάτας ή καρύδας.

Σοκολατένιο γλάσο:
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο. Αφήνω στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα τόσο μεγάλη ώστε να χωράει ολόκληρο το μείγμα ζάχαρης άχνης και σκόνης κακάο.
Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα σκόνης κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε μόνο περίπου 1 φλιτζάνι τη φορά, χτυπήστε καλά και συνεχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά και χωρίς σβόλους.

Μοιράζουμε τα υλικά: Ρίχνουμε το μισό μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Κάντε το ίδιο με την τριμμένη καρύδα. Τοποθετήστε μόνο το 1/3 της καρύδας σε ένα πιάτο και όταν η καρύδα γίνει πολύ «λερωμένη» και έχει πάρα πολλους σβώλους σοκολάτας, πετάξτε τις και προσθέστε λίγη φρέσκια καρύδα στο πιάτο.
Βουτήξτε τα lamington στο μείγμα σοκολάτας και αλείψτε τα με καρύδα ένα ένα. Δουλέψτε προσεκτικά (τα τετράγωνα του κέικ είναι ευαίσθητα).

Γυρίστε τα lamingtons στη σοκολάτα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών, μετά πάρτε το τετράγωνο στο ένα πιρούνι και αφήστε το να στραγγίξει λίγο το περίσσιο πριν ρίξετε το κομμάτι του κέικ στην καρύδα.
Τυλίγουμε τα τετράγωνα μέσα στην καρύδα με τα πιρούνια, τα μεταφέρουμε στη σχάρα και συνεχίζουμε με το επόμενο lamington. 
Όταν τελειώσετε, μπορείτε να καταψύξετε τα lamingtons μέχρι να δέσουν (δεν θα αργήσει), αλλά αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με χαρουπομελο νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΧοιρινό στο φούρνο με πατατούλες